Stand-up Storytelling

Samen bouwen aan een uniek verhaal.

Eigenlijk zet je als bedrijf of organisatie iedere dag opnieuw je eigen verhaal in de markt. Kun je dit ook doen in een middag? Een boeiend verhaal bedenken vanuit het niets? Samen je fantasie de vrije loop laten.

Improvisatie challenge

Stand-up Storytelling is een unieke vorm van theatermaken op basis van suggesties uit de zaal. Niemand weet wat het wordt en dat maakt het juist zo spannend. Als je elkaars verbeelding accepteert en hierop doorbouwt, ontstaan onverwachte vergezichten. Wees niet bang voor het lege vel. Ga deze uitdaging aan onder professionele begeleiding.

De inspiratie voor Standup Storytelling

In 1988 zag toenmalig theaterstudent Sjaak Vane een voorstelling van Instant-Drama – een in Zuid-Engeland ontwikkelde vorm van vertellen. In datzelfde jaar stond hij aan de wieg van de theatersport in Nederland. Bekend geworden door het TV-programma: De Lama’s. Geïnspireerd door deze formats ontwikkelde hij de improvisatievoorstelling: Het Onbekende Verhaal.

Cabaret maar dan anders

Stand-up Storytelling staat voor spontaan plezier. Daardoor heeft het iets weg van een cabaretvoorstelling. Het verschil is dat de grappen niet vooraf zijn bedacht, maar dat je als publiek vanzelf belandt in komische situaties. Bijvoorbeeld door de onverwachte wendingen die ontstaan. Dat we zoiets met elkaar hebben bedacht, is meestal de verbaasde reactie na afloop.

Uitbeelden

Iedereen in de zaal heeft de mogelijkheid het verhaal een stukje verder te vertellen. Sjaak Vane breit alle suggesties aan elkaar tot een lopend (soms grillig, maar altijd verrassend) verhaal. In het tweede deel wordt het verhaal  verteld en tegelijkertijd uitgebeeld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van speciaal vervaardigde fantasierijke hoeden.

Bijzonder bedrijfsuitje

U kunt dit event boeken als bedrijfsuitje of teambuildingsactiviteit. Eventueel kan het unieke verhaal worden vastgelegd in de vorm van een herinneringsboek. Ook is het mogelijk het verhaalthema aan te passen aan de gelegenheid. Bijvoorbeeld bij een jubileum of een andere mijlpaal.

Teamverbeelding

Wanneer u Stand-up Storytelling boekt als teambuildingsactiviteit , gaan wij in op de manier waarop de TeamVerbeelding tot stand komt. Hoe kun je voortbouwen op de ideeën van anderen?

Ook is het mogelijk om de interactieve lezing: De Kracht van Verbeelding te boeken. Deze lezing bevat diverse oefeningen om de kenmerken van je verbeeldend vermogen te leren kennen.

Praktische info

Tijdsduur: 90 – 100 minuten (met pauze)
Aantal deelnemers: 20 – 100
Opzet: kan deel vormen van een teamdag
Benodigde zaalruimte: 90-120 m2
Locatie: Heel Nederland of Vlaanderen

Prijs

Kortingstarief maatwerk kleine teams (tot 16 deelnemers) : 690 euro
Daarna vanaf 32,50 p.p
Prijzen zijn excl. BTW en reiskosten

Vraag vrijblijvend een prijsopgave voor uw organisatie

Lezing: De Kracht van Verbeelding (45 minuten)
Te boeken tegen meerprijs.